Quandoo

Dumanı üstünde

En İyi Et Restoranları İstanbul

Etin lezzetine lezzet katan mekanlar

Et ve et yemekleri, ağız sulandıran sunumları ve lezzetleriyle hayalleri süsleyen sofraların baştacı. Quandoo, başta özel konseptleriyle "steakhouse"lar olmak üzere İstanbul'un önde gelen et restoranlarını sizler için derledi.
Türk mutfağının köklerinde et ve et yemekleri daima kendisini göstermiştir. Osmanlı mutfağında iyiden iyiye çeşitlenen, vazgeçilmezlerden biri haline gelen et yemekleri; yöresel tatların da ağırlığını hissetirmesiyle iyiden iyiye önem kazandı.

Son yıllarda ise et tutkunlarının değişmez adresleri özellikle "steakhouse" konseptli restoranlar... Hoş bir dekorasyonda, kendinizi mutlu hissedebileceğiniz bir atmosferde titizlikle temin edilen ve özel olarak hazırlanan etler, özenli sunum şekilleriyle masalarınıza sunuluyor, damaklarınızı şölen yerine çevirmeyi başarıyor.

Özel dinlendirme tekniklerinin, "dry age" saklama yöntemiyle lezzetlenen etlerin ve çok daha fazlasının da bulunabildiği bu özel restoranlar başta şaşlık, lokum, antrikot, T-bone, bonfile gibi tatlar olmak üzere özel lezzetleri konuklarıyla buluşturuyor. Et restoranlarında da yemek alanındaki hemen her mekanda olduğu kadar şefin maharetinin önemi yüksek. Etin hangi ısıda pişmesi gerektiği, hangi tekniklerle marine edilmesi gerektiği, dinlendirilmesi, formu ve sunumu, usta bir şefin bilgisi ve süzgecinden yararlanıldığı ölçüde anlam kazanabiliyor.

Gerek yöresel et yemeklerinin gerekse popüler steakhouse'ların bulunduğu Quandoo'nun özel derlemesi İstanbul'un en iyi et restoranları ile tanışmak isteyenlere öncülük yapmayı başarıyor. Derlemede İstanbul'un önde gelen et restoranları özel tatlarıyla karşınıza çıkıyor. Sizlere sevdiklerinizle bu özel mekanların tadını çıkarmak, hoş ortamlarında bu özel et restoranlarının spesiyallerini deneyimlemek kalıyor.
(TR) Türk