Quandoo

Çıtır ve lezziz

En İyi Pizza İstanbul

İtalyan aromasını İstanbul´a taşıyan mekanlar

İtalya'nın dünyadaki tüm mutfaklara hediyesi pizza... Çıtır çıtır hamuru, isteğe göre şekillenen malzemeleri, farklı pişirilme teknikleriyle damaklarınızı şölen yerine çeviren pizza, İstanbul'da da en çok sevilen lezzetler arasında. Quandoo, en iyi pizza deneyimini yaşayabilmeniz için İstanbul'un önde gelen pizza restoranlarını sizler için derledi.
Her ne kadar pizzanın tarihi Antik Yunanlara dek dayandırılsa da, tüm dünyada modern anlamda pizzanın doğum yeri İtalya, Napoli olarak kabul ediliyor. 18. yüzyıl sonlarında sunulmaya başlayan enfes pizzalar, bugün sadece İtalya'nın değil, tüm dünyanın en büyük tutkularından biri. Bu özel tutkudan doğal olarak İstanbul da üzerine düşen payı aldı.

Hamur işlerinin Türk mutfağında kapladığı özel yer düşünülürse bu tutku çok da anlamsız sayılmaz. Kimisinin ince kimisinin kalın sevdiği çıtır çıtır hamurun özel temin edilen malzemelerle kaplandığı, odun ateşinde ya da farklı pişirme teknikleriyle hazırlanıp sıcak sıcak masalara konulan pizzalar İstanbul'da İtalyan usulü pizza arayanları memnun edecek şekilde titizlikle hazırlanıyor. Gerek Amerikan usulü gerekse dünyaya yayılan İtalyan usulü pizzaların sizlerle buluştuğu bu özel yerlerin bazılarında calzone adı verilen kapalı pizzalarla da karşılaşmanız mümkün. Hoş ortamları, tipik İtalyan restoranlarına has sıcaklığı ve lezzetten ödün vermeyen titiz yaklaşımlarıyla sevdiklerinizle hoş vakit geçirebileceğiniz, gününüzü güzelleştiren ve sizleri mutlu eden bir deneyim sunmayı sürdürüyor. Çıtır çıtır pizzalar, damakları şenlik yerine çeviriyor.

Sizler de sevdiklerinizle beraber bu nefis tatların peşinden gitmek, başta Avrupa Yakası pizza restoranları ve Anadolu Yakası pizza restoranları olmak üzere İstanbul'un en güzel pizzaları ile tanışacağınız özel mekanları öğrenmek isterseniz Quandoo'nun "pizza restoranları" derlemesini mutlaka inceleyin.
(TR) Türk