YeniZeferan Restaurant

SultanahmetDünya Mutfağı$$$$
Zeferan Restaurant İstanbul image 1
Zeferan Restaurant İstanbul image 2
Zeferan Restaurant İstanbul image 3
Ücretsiz ve hızlı rezervasyonSaniyeler içinde bir masa ayırtın
Mutlu müşteriler100 milyonun üzerinde doymuş ve mutlu konuk

Zeferan Restaurant hakkında

Tarihi Yarımada'yı ve Prens Adaları'nın tamamını Yeşilköy sahiline kadar gören muhteşem deniz manzarasıyla Zeferan Restaurant, haftanın yedi günü 07.00 ile 24.00 saatleri arasında hem otel misafirlerini hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Zeferan Restaurant, Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da hakkıyla temsil eden en iddialı adres olarak öne çıkıyor.

Açılış Saatleri

Şimdi açık - Kapanış saati 23:00
Wednesday
12:00 - 23:00
Thursday
12:00 - 23:00
Friday
12:00 - 23:00
Saturday
12:00 - 23:00
Sunday
12:00 - 23:00
Monday
12:00 - 23:00
Tuesday
12:00 - 23:00

Adres

Zeferan Restaurant
Emin Sinan Mah., Piyer Loti Cad., No:30
34122 Sultanahmet/İstanbul

Menüden Seçtiklerimiz

D38A5114-3EAE-4783-B46D-7329A62BE7A2

Çorbalar

Yeni

Günün Çorbası

Yeni

Düşbara Bakü Yöresi

Yeni

Sulu Xengel

Fırsatı kaçırmadan yerinizi ayırtın!

Zeferan Restaurant, İstanbul hakkında daha fazla bilgi

80 kişi kapasiteli restoranda Azerbaycan mutfağının farklı bölgelerine ait, birbirinden şaşırtıcı ve lezzetli yemekleri tatmak mümkün. Lüle kebabı, tike kebabı gibi en geleneksel usulle hazırlanan özel kebaplar, pilav çeşitleri, Hazar Denizi’nin bereketini yansıtan balık yemekleri, kutab, kükü, düşbere çorbası gibi hiçbir restoranda kolay kolay rastlayamayacağınız çeşitlilikteki geleneksel Azerbaycan yemeklerine; Azerbaycan, Osmanlı ve Anadolu’nun leziz olduğu kadar ferahlatıcı şerbetlerinin yanı sıra taze meyve suları ve alkolsüz kokteylleri eşlik ediyor. Azerbaycan ve Anadolu’nun zengin coğrafyasından beslenen Zeferan Restaurant’ta malzemeler bizzat üreticisinden temin ediliyor. Mevsimselliğe çok önem verildiği için artizan ve sürdürülebilir ürünlerle hazırlanan yemeklerin sunulduğu restoranda israftan kaçınma felsefesi benimseniyor. Anadolu mutfağı ile benzerlik taşırken, coğrafyanın verdiği avantajla pirinç kültürü inanılmaz zenginleşiyor. Elliden fazla pilav yemeği bulunan Azerbaycan mutfağında aynı zamanda tatlı-tuzlu her yemekte meyve, bolca sebze, yeşillik ve et tüketiliyor. Öğünler ise hem gözü hem mideyi doyururken, şerbet eşleştirmeleriyle de eşi benzeri zor bulunur bir gastronomi deneyimi sunuyor. Yemeğin tamamlayıcısı ve Azerbaycan mutfak kültürünün ayrılmaz bir parçası olan çay ritüeli ise başlı başına bir zevk. Çay ritüeline, feyhua (Azerbaycan’a özgü bir meyve), kayısı, vişne, çilek, böğürtlen ve zeytin gibi meyvelerden yapılan mürebbe adı verilen çeşitli reçeller, kuru yemiş ve meyveler ve çeşitli yöresel hamur işleri eşlik ediyor.

Reviews coming soon - Reserve and be the first!