Menü – 5. Kat Restaurant
Menüden seçtiklerimiz
Peynir Tabağı
Altı çeşit peynir,kuru ve taze meyveler ile servis edilir
Fırın Patlıcan
Mozarella peyniri ile fırınlanmış patlıcan,domates,fesleğen sos ile servis edilir
Pastırmalı Humus
Kişnişli humus çemensiz pastırma dilimleri ve lavaş ekmeği ile servis edilir.
Izgara Avokadolu Keçi Peyniri
Avokado,keçi peyniri,roka ve domates sos ile servis edilir
5.kat Böreği(ev yapımı)
Mısır,peynir,fesleğen ve közlenmiş biber ile hazırlanır,özel sos ile servis edilir
Izgara Hellim Peyniri
Fesleğen domates ve sarımsak soslu ızgara hellim
Cevizli Gorgonzola Peyniri
Armut,roka ve ev yapımı reçel ile servis edilir
Tava Karides
Domates ve sarımsaklı sos ile zeytinyağında sotelenmiş karidesler,sarımsaklı ekmek ile servis edilir
Soğuk Atıştırma Tabağı
Taze mevsim sebzeleri ve baklagillerle hazırlanmış 5 farklı lezzet
Salata
Bahar Salatası
Domates,salatalık,beyaz peynir,siyah zeytin ve yeşillikler ile hazırlanır
Izgara Levrek Salatası
Izgarada pişirilmiş levrek fileto ve yeşilliklerle hazırlanır
Izgara Tavuk Salatası
Özel sosta marine edilmiş ızgara tavuk dilimleri,yeşillikler,ceviz ve üzüm ile servis edilir
Hellim Peynirli Izgara Sebze Salatası
Yeşillikler üzerinde ızgara patlıcan,kabak,kırmızı biber,mantar,soya filizleri ve kapari,balzamik sos ile servis edilir
Karışık Salata
Yeşillikler,domates,salatalık,havuç ve lahana ile hazırlanır,nar ekşisi ve zeytinyağı ile servis edilir
Izgara Bonfile
Fırında Levrek
5.Kat Şaşlık Kebap
Somon Teriyaki
İstiridye Soslu Thai Tavuk
Tavuk Pirzola
Dana Etli Yemekler
Dana Kaburga
Fırın sebze ve kızarmış patates ile servis edilir
Kuzu İncik
Fırınlanmış kuzu eti,taze baharatlı patates püresi ile servis edilir
Şaşlık Kebap
Izgarada pişirilen ince bonfiledilimleri bal ve soya ile hazırlanan özel sosu,mantar sote ve şehriye pilavı ile servis edilir
Izgara Bonfile
Baharatlarla tatlandırılmş mevsim sebzeleri ve kızarmış patates ile servis edilir(arzuya göre özel baharatı,sarımsaklı tereyağı ile servis edilir)
Tavuklu Yemekler
Thai Tavuk
Uzakdoğu baharatları,hindistan cevizi sütü ve taze sebzelerle hazırlanır,basmati pilav ile servis edilir
Hint Usulü Tavuk Madras(yoğun baharat sevenler için)
Köri sosu,taze zencefil,hindistan cevizi ile pişirilir,yufka ve safranlı pilav ile servis edlir
Tavuk Marbella
Şarap,yeşil zeytin ve kuru erik sosu ile marine edilmiş tavuk budu,şehriye pilavı ile servis edilir
Tavuk Pirzola
Izgara sebze ve kızarmış patates ile servis edilir
Deniz Ürünleri
Fırında Levrek
Taze baharatlar ile fırınlanmış deniz levreği,pırasa ile sotelenmiş patates ile servis edilir
Kamboçya Usulü Zencefilli Levrek
Uzakdoğu baharatları ve taze zencefil ile tatlandırılmış sebzei levrek,basmati pilav veya noodle ile servis edilir
Kamboçya Usulü Hindistan Cevizli Karides
Uzakdoğu baharatları ve Hindistan cevizi sütü ile tatlandırılmış sebzeli karidesler,basmati pilav veya noosle ile servis edilir (acılı veya acısız)
Somon Teriyaki
Pırasayla sote edilmiş patates ve ıspanak ile servis edilir
Makarnalar
Deniz Mahsüllü Linguine
Sotelenmiş deniz mahsülleri taze sarımsak,fesleğen sos ile servis edilir
Sebzeli Tavuklu Penne
Sotelenmiş mevsim sebzeleri ve fesleğenli domates sos ile servis edilir
Ev Yapımı 4 Peynirlli Ravioli
4 farklı peynirle doldurulmuş ravioliler,fesleğenli mantar sosu ile servis edilir
Penne Arabiata
Sarımsak,acı biber,kekik ile tatlandırılmış domates soslu makarna
Penne Al Filetto
Bonfile dilimli penne ,taze sebze ve domates sos ile servis edilir
5. Kat Restaurant hakkında daha fazla
İstanbul'un en eşsiz manzarasını, şehrin en özel yerlerinden birinde izlemeye var mısınız? Dünya mutfaklarından seçkin menüsü, sanatla yoğrulmuş ince bir zevkin ürünü dekorasyonu, müzik seçimleri, tanıdık simalardan oluşan konukları ve titiz servisiyle Bilsak binasının 5. katını 1993'ten beri farklı bir dünyaya açılan bir kapıya dönüştüren 5. Kat Restaurant; sizleri de bu farklı dünyanın bir parçası olmaya davet ediyor.
Sıklıkla sorulan sorular
5. Kat Restaurant adlı restoran Dünya Mutfağı yemekleri sunuyor mu?
5. Kat Restaurant adlı restoranın park yeri var mı?
5. Kat Restaurant restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
5. Kat’ın sanat, lezzet ve stil dolu baş döndürücü macerası, 1993 yılında, Beyoğlu’nun tarihi semti Cihangir’de başladı. İstanbul’un en eski sivil kültür merkezi olan Bilsak binasının (bilim sanat kurumu) 5. Katından ismini aldı ve şehrin Sarayburnu’ndan Boğaziçi’ne uzanan en etkileyici manzarasını kucakladı. 5.Kat’ın kurucusu Tiyatro ve sinema oyuncusu ve yönetmen Yasemin Alkaya’nın sanat tutkusu, mekanın önce sıradışı dokusuna, sonra birbirinden leziz yemeklerine ve elbette her biri birbirinden ünlü konuk listesine yansıdı. Türkan Şoray’dan Halil Ergün’e, Çağan Irmak’tan Murathan Mungan’a sanat dünyasının ünlü isimleri, 5. Katın özel gecelerinde yediklerini, içtiklerini ve dinlediklerini 5.Kat’ta sevenleriyle paylaştılar. Dünyaca ünlü isimlerin de konserlerini verdiği özel mekan, kendine has bir yer edindi İstanbul akşamlarında. Mekanın sırrı, eşsiz manzarası, dünyanın en güzel mutfaklarından seçip oluşturduğu menüsünün birbirinden lezzetli yemekleri, dekorasyonunun ince detaylı benzersiz romantikliği, güler yüzlü ve dikkatli servis elemanları ve hepsinden önemlisi lezzet ve stil sahibi, sıradışı ve aydın kimliğe sahip konukları.
