Quandoo
(TR) Türk

Mikla

Beyoğlu Gurme Restaurantlar $$$$ +100
Rezerve et
Sorgu
-
1 kişi
+
{{ capacity }}
Büyük bir parti için rezervasyon mu yapmak istiyorsunuz? Grup sorgularını deneyin!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Bu arama için uygun rezervasyon bulunmamaktadır.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Nerede oturmak istersiniz?
{{ area.name }}
Üzgünüz ama seçiminiz içinde yalnızca bu bölge uygun

Mikla

Mikla, çağdaş bir “İstanbullu” restoranı yaratma düşüncesiyle Ekim 2005’te açıldı. Şef ve kurucu ortağı Mehmet Gürs, Mikla’yı yaratırken Türk ve İskandinav birikimini genel dokuya çarpıcı bir denge ile yansıtarak Mikla’nın örneğinin öncüsü olmasını sağlamıştır. Vizyoner, rafine yemekleri, nefes kesen manzarası, modern sunumu ve ilham verici müziği ile Mikla, kısa sürede İstanbul’un en iyi restoranları arasındaki yerini aldı. Bugün hem yerel hem de uluslararası değerlendirmelerde önemli övgüler almaya devam etmektedir

Mikla opened in October 2005.The initial idea was to create a refined but contemporary “Istanbullu” Restaurant. Both the menu and the general feel of the restaurant reflect the Turkish-Scandinavian background of Mehmet Gürs, the Chef-Owner who pioneered the contemporary restaurant scene in Istanbul when he moved here in 1996. With its outstanding food, breathtaking view, proper service and inspiring music, Mikla was instantly voted best restaurant in Istanbul

Çalışma saatleri

  • Pazartesi 18:30 - 22:30
  • Salı 18:30 - 22:30
  • Çarşamba 18:30 - 22:30
  • Perşembe 18:30 - 22:30
  • Cuma 18:30 - 22:30
  • Cumartesi 18:30 - 22:30
  • Pazar Kapalı
Mikla, The Marmara Pera, Meşrutiyet Cad., No:15, 34430 İstanbul

Felsefemiz


Yeni Anadolu Mutfağı :

"Bölge mutfağını taze bir bakış açısı ile ele alma vakti geldiğinin düşüncesindeyim. Geçmişteki zengin mutfak kültürlerinin hem bugün hem de gelecekte var olabilmeleri için yeni bir yaklaşım vazgeçilmez. Yeni Anadolu Mutfağı’nın kalıpları yok; mutfağa bir yaklaşım, onu algılama ve ele alma biçimidir. Bu yaklaşım birçok şekilde ve alanda yorumlanmalıdır."Mehmet Gürs

Ağustos 2012’de yarattığı "Yeni Anadolu Mutfağı" konsepti ile Mikla, kaliteli yemek misyonuna bir artı daha katmış, yerel ve uluslararası platformda tuttuğu öncü çıtayı daha da yukarı çekmeyi başarmıştır. Kullanılan her malzemenin özünde o toprakların ve insanların geleneklerini yansıttığı inancını savunan Mikla’da, Anadolu’nun her köşesinden özenle seçilen, “genellikle mütevazı” ama “soylu” malzemeler büyük bir saygı ile yorumlanmaktadır.

The New Anatolian Kitchen :

"I believe the time has come to rethink the Anatolian kitchen.A new perspective is needed to allow the rich food cultures from the past to survive and evolve.The New Anatolian Kitchen has no boundaries; it is a way of perceiving food, it is a philosophy that can and should be interpreted in many ways.
"Mehmet Gürs

At the end of an extensive research and dedicated creative process,Mikla launched its visionary ‘New Anatolian Kitchen’ in 2012. In this new approach,traditional and true ‘noble’ products are treated with utmost respect while being transformed with a blend of new and ancient techniques. Ingredients from Istanbul and throughout Turkey are carefully sourced and selected, “mostly humble”, not necessarily fancy, but they are interpreted with the utmost respect. At the core of each search lies an understanding of the land, its traditions, and its people.



Menü


Tadım Menüsü   -  265 TL
Tasting Menu

  -  6 Kadeh Yemeğe Uyumlu İçki  -  165 TL
     6 Glasses of Matching Beverages
   
Prix Fixe À La Carte   -  185 TL

-  Seçeceğiniz 1 Başlangıç , 1 Ana Yemek, 1 Tatlı
   1 Starter, 1 Main, 1 Dessert of your choice