Pideban Sarıyer hakkında
Öne çıkan özellikler
Mutfak
Ortam/Ambiyans
Yemek
Pideban Sarıyer hakkında daha fazla
Kaptanoğlu ailesinin, gerçek bir Karadeniz efsanesinin temellerini attığı Sarıyer’de, hikayenin başladığı o özel yere davetlisiniz. 1977 yılında Sarıyer’de kurulan Pideban, başta özel kara fırında pişen pideleri olmak üzere enfes Karadeniz lezzetlerini sofralarınıza sunarken Giresun’un ve Görele’nin tatlarını İstanbul’a titizlikle taşımayı sürdürüyor.
Sıklıkla sorulan sorular
Pideban Sarıyer adlı restoran Türk yemekleri sunuyor mu?
Pideban Sarıyer restoranında açık havada oturma alanı bulunuyor mu?
Pideban Sarıyer restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
Pideban,1977 yılında Giresun’un Görele ilçesi kökenli Kaptanoğlu ailesi tarafından Sarıyer Çayırbaşı’nda kuruldu. Halen Pideban tescilli markasıyla İstanbul’da; Pideban Çayırbaşı, Pideban Sarıyer, Pideban Maden, Pideban Koç Üniversitesi Kampüs ve Aralık 2013 tarihinde açılan Pideban Etiler şubeleriyle hizmet veriyor. Türk mutfağının yerel tatlarının yitirilmemesi için verilen emek ve çabayı, dünya lezzetleri içerisinde çok önemli bir yere sahip olan Türk mutfağının korunması ve hak ettiği konuma gelmesi için sarf ettikleri bir vatandaşlık görevi olarak görüyorlar. Malzemelerin % 70’ini, pidenin ve menüde bulunan lezzetlerin çoğunun anavatanı olan Karadeniz bölgesinden temin eden mekan, Türk Gıda tüzüğünün öngördüğü ve şart koştuğu işlemlere tabi tutarak, hijyenik koşullarda pişiriyor. Lezzetlerin içerisinde hiçbir koruyucu ve katkı sağlayıcı madde olmaması önemli bir etken... Karadeniz mutfağı Türkiye’nin en köklü mutfaklarından birisi olup sebze ve balık yönünden zengin, sağlıklı besin değerine sahip… Görele pidesinin kara fırın sisteminde pişirildiğini, sadece kızılağaç, gürgen veya meşe ağacı odunu kullanıldığını da hatırlatalım.