Sefa Usta Erzurum Cağ Kebap hakkında
Öne çıkan özellikler
Mutfak
Ortam/Ambiyans
Yemek
Sefa Usta Erzurum Cağ Kebap hakkında daha fazla
Erzurum mutfağının alametifarikası cağ kebabını işinin ehli ustalar ile hazırlayan Sefa Usta Erzurum Cağ Kebap ziyaretçilerine bir lezzet şöleni sunuyor. Özenle seçilen etleri, servis kalitesi ve samimi ortamıyla müdavimi olacapınız özel bir mekan karşınıza çıkıyor.
Sıklıkla sorulan sorular
Sefa Usta Erzurum Cağ Kebap restoranında açık havada oturma alanı bulunuyor mu?
Sefa Usta Erzurum Cağ Kebap restoranında kredi kartı ile ödeme yapabilir miyim?
Sefa Usta Erzurum Cağ Kebap restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
Keçi ve kuzu etinden yapılan cağ kebabının kökeni Erzurum’un Tortum, Uzundere, Oltu, Olur ilçelerine dayanıyor. İsmi de servis yapılırken kullanılan “Cağ” adı verilen şişlerden geliyor. Yatık biçimde odun ateşi közünde pişirilen et tandır ve lavaş ekmekleriyle birlikte servis ediliyor. Yana yatık bir biçimde odun ateşinde çevrilerek pişen et ustasının ellerinde adeta bir örgü örer gibi şişlere geçirilerek servis ediliyor ve gerçekten tadına doyum olmuyor. Bir porsiyonda iki adet şiş geliyor ama o kadar lezzetli ki genelde ilave isteniyor. Cağ kebabının yanı sıra çeşitli ızgara, kebap ve pide çeşitlerini de menüsünde bulunduran Sefa Usta Erzurum Cağ Kebap’taki lezzet şölenine davetiye dağıtılmıyor ama Quandoo üzerinden rezervasyon yaptırmak mümkün.