Selimiye Birtat Meyhanesi Kadıköy hakkında
Öne çıkan özellikler
Mutfak
Ortam/Ambiyans
Yemek
Restoran olanakları
Selimiye Birtat Meyhanesi Kadıköy hakkında daha fazla
1956 yılından günümüze gelen bir efsane Selimiye Birtat... Başta kurucusu İhsan Solmaz'ın tarifiyle hazırlanmaya devam edilen Arnavut Ciğeri, sakatat güveç çeşitleri, envai çeşit meze ve bol sohbetle bir kez uğrayanı kendine aşık etmeye devam eden mekan; Kadıköy şubesiyle ocakbaşı ve meyhane kültürünün en güzel örneklerinden birini sergilemeye devam ediyor.
Sıklıkla sorulan sorular
Selimiye Birtat Meyhanesi Kadıköy restoranında kredi kartı ile ödeme yapabilir miyim?
Selimiye Birtat Meyhanesi Kadıköy adlı restoranın park yeri var mı?
Selimiye Birtat Meyhanesi Kadıköy restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
1956 yılında Üsküdar Selimiye'de İhsan Solmaz tarafından kurulan Selimiye Birtat Meyhanesi; uzun yıllar boyu uğrayanları büyüleyen atmosferiyle bu semtteki varlığını sürdürdü. Son yıllarda Selimiye'deki ünlü yerinden ayrılıp Kadıköy Rıhtım'da ve Koşuyolu'nda açtığı iki adet şubesiyle hizmet vermeye devam ediyor. İşletme ise ikinci kuşak Murat Solmaz ile oğlu üçüncü kuşak İlksoy Solmaz'ın özeniyle devam ettiriliyor. 1958 yılında menüye eklenen ve İhsan Solmaz'ın özel tarifiyle hazırlanan Arnavut Ciğeri; Selimiye Birtat denilince akla ilk gelen lezzet... Ancak Arnavut Ciğeri Selimiye Birtat'ın lezzet yelpazesindeki tek harika değil. Hepsi güveçte hazırlanan kuzu kelle, kokoreç, böbrek, uykuluk gibi sakatatlar; kuzu kaburga ve satır köfte gibi ocakbaşı lezzetleri, taze balıklar ve envai çeşit meze Selimiye Birtat Meyhanesi'nin güzelliklerini sofralarınıza taşıyan başlıca lezzetler arasında gösteriliyor. Sizler de Kadıköy'ün hareketli ortamında dostlarınızla nefis lezzetlerle dolu bir sofraya kurulmak isterseniz yapmanız gereken tek şey Quandoo'dan rezervasyonunuzu yaptırmak.