Menü – Baylan
Menüden seçtiklerimiz
Dana Carpaccio
İnce bonfile dilimleri, parmesan peyniri, roka salatası, zeytinyağı ve limon sos ile
Enginar
Limon ve zeytinyağında enginarlar, havuç ve patates ile
Izgara Sebze
Balsamik sos ile marine edilmiş ızgara sebzeler, hellim Peyniri ile
Steak Tartar
Anında bıçak kıyma bonfile, tartar, sos ve çeşniler ile
Kahvaltı
Söğüş Tabağı
Domates, salatalık, zeytin
Kontinental Kahvaltı
Kruvasan, tereyağı, ev yapımı marmelat, haşlanmış yumurta
Peynir Tabağı
Klasik kahvaltı peynirleri
Baylan Kahvaltı tabağı
Zeytin, salatalık, organik domates, jambon, peynir,tereyağı, kaymak, köy yumurtası, bal, ev yapımı reçel, börek
Çorbalar
Buğday Çorbası
Sotelenmiş tane buğday, bademli tavuk ve tost ekmeği ile
Salata
Avakado
Marine edilmiş avakado, marul salatası, domates ve maydonozlu pesto sos ile
Keçi Peynirli
Marine edilmiş taze keçi peyniri, renkli biberler, frenk soğanı, ceviz ve mevsim yeşillikleri
Pesto Sezar
Marul, konfi domates, parmesan peyniri, kruton ve pesto sezar sos/sade
Günün Salatası
Şefin günlük sürpriz salatası
Somon
Izgara somon, taze fasulye ve ev yapımı bearnez sos ile
Levrek
Domates ve rezeneli ızgara levrek, rezene salatası ile
Kuzu Külbastı
Izgara domates, salata ve patates kızarması ile
Alkollü İçecekler
Prosecco
20 cl
Paşaeli - Blush
Venezia - Blush
Urla - Chardonnay
Tatlılar
Trileçe Tart
Sütlü, vanilyalı ve karamelli arnavut tatlısı
Piramit
Çikolatalı
Trüf Pasta
Bitter çikolatalı
Parfe
Çilek veya çikolatalı
Baylan hakkında daha fazla
Baylan Pastanesi, cumhuriyet tarihiyle yaşıt öyküsüne günümüzde özel tatlarla devam ediyor.
Efsanevi lezzetleriyle konuklarının karşısına çıkan Baylan, başta “kup griye” olmak üzere farklı tatlıları,
kurabiyeleri ve pastalarıyla damaklarınızda yeni lezzet pencereleri açarken; ortamı, taşıdığı tarihi ve
her köşesinde farklı anılarıyla şehrin dilini konuşan farklı bir mekan.
Not:Teras bölümü için rezervasyon alınmamaktadır.
Sıklıkla sorulan sorular
Baylan adlı restoranın park yeri var mı?
Baylan restoranında kredi kartı ile ödeme yapabilir miyim?
Baylan restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
Cumhuriyet ile yaşıt Baylan Pastanesi, sadece lezzet değil bir tarih seriyor ortaya. 16 yaşında Arnavutluk – Yunanistan sınırından göç edip dönemin Osmanlı’sında İstanbul’a gelen Filip Lenas, iyi bir pastacı olma hayali kurar. Fransız çikolatacı Moulatier’nin yanında çıraklık yaptıktan sonra kuzeni Yorgi Kiriçi ile Beyoğlu’nda ilk pastanesini açan Lenas, önce Karaköy’de ardından da Kadıköy’de bir şube açar. Kadıköy’deki Baylan’a işletmeci olarak oğlu Mihal Lenas’ı görevlendirir. Zamanla Beyoğlu ve Karaköy şubelerini kapatıp Kadıköy şubesinde hikayesine devam eden Baylan, içerdiği tarihi ve enfes lezzetleri ile unutulmazlar arasında yer alır. Edebiyat dünyasından konuklarının Baylan tarihi boyunca masalardan eksik olmadığı mekanda pek çok hikaye ve anı saklı. Bugün Lenas ailesinden Harry Lenas ile Altınmarka grubunun geleceğini şekillendirdiği Baylan, sizlerle buluşmaya devam ediyor. Eğer sizler de Baylan Pastanesi’nde kendinize ait bir masaya kurulmak isterseniz yapmanız gereken tek şey Quandoo’dan rezervasyonunuzu gerçekleştirmek.
