Tavacı Mehmet Usta'nın Kaburga Dolması hakkında
Tavacı Mehmet Usta'nın Kaburga Dolması hakkında daha fazla
Ünü İstanbul'a yayılmış; genç bir ustadan şanına yakışır bir lezzet hikayesi... Diyarbakır'dan İstanbul'a uzanan yolculuğunun sonunda açtığı Maltepe'deki dükkanında nefis sac tavası ve enfes kaburga dolmalarıyla Kaburgacı Mehmet Usta karşınızda!
Sıklıkla sorulan sorular
Tavacı Mehmet Usta'nın Kaburga Dolması restoranında açık havada oturma alanı bulunuyor mu?
Tavacı Mehmet Usta'nın Kaburga Dolması restoranında kredi kartı ile ödeme yapabilir miyim?
Tavacı Mehmet Usta'nın Kaburga Dolması restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
"Kaburgacı Mehmet Usta" Mehmet Demir, mesleğe henüz çok küçük yaşta, 1993 yılında Diyarbakır'da başlamış. İlk günlerden itibaren kaburga ve sac tava yemeklerinde uzmanlaşmayı kafaya koyan Mehmet Usta, yanında çalıştığı büyük ustalardan mesleğin inceliklerini öğrenerek lezzetine lezzet katmayı başarmış. Diyarbakır'dan sonraki durağı Ankara olmuş. Ankara günlerinden sonra sıra kaburga lezzetini İstanbul'a taşımaya gelmiş. 2004 yılında Erenköy'de ününü tüm şehre duyuran dükkanından sonra bugün, Maltepe'deki restoranında hizmetini sürdürmeye devam ediyor. Lezzetini tadan hemen herkes yaşlı başlı biriyle karşılaşacağını düşünürken genç ve renkli kişiliğiyle Kaburgacı Mehmet Usta ile karşılaşınca önce şaşkınlığını gizleyemiyor ardından takdirini sunuyor. Kaburga dolmasını kemiğinden yağından ve sinirinden ayırıp özel olarak servis eden Mehmet Usta'nın, kaburga dolması kadar süt ve zeytinyağı ile terbiye edilen sac tavası da oldukça meşhur.