TR
Arşipel Balık İstanbul image 1
Arşipel Balık İstanbul image 2
Arşipel Balık İstanbul image 3
Arşipel Balık İstanbul image 4
Arşipel Balık İstanbul image 5

Arşipel Balık

Kuruçesme · Balık Restaurantları · $$$$
Güzel
3.3/6
3 Değerlendirme

Arşipel Balık hakkında

1996 yılında lezzet sahnesine çıkan bir deniz efsanesi; Kuruçeşme'ye Adalar Denizi'nin en güzel tatlarını getirmeye kararlı. Nefes kesici bir İstanbul Boğazı manzarasına; alışılmışın dışında pişirme teknikleriyle hazırlanan taptaze balıklar ve özle deniz ürünlerini katan; mezeleriyle ününü dudaktan dudağa yayan Arşipel; kapılarını sizler için aralıyor.

Arşipel Balık Sayfasına Git

Adres

Arşipel Balık
Kuruçeşme Mah Kuruçeşme Cad. No:No:11
34345 Kuruçesme/İstanbul

Açılış Saatleri

Bugün açık - Açılış saati 12:00
Pazartesi
12:00 - 23:30
Salı
12:00 - 23:30
Çarşamba
12:00 - 23:30
Perşembe
12:00 - 23:30
Cuma
12:00 - 00:00
Cumartesi
12:00 - 00:00
Pazar
12:00 - 23:30

Şefin Seçimi

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Başlangıçlar

Kabak Çiçeği Dolması

TRY 10.00

Kılıç pastırma

TRY 14.00

Çiğ balık zencefilli veya acılı

TRY 12.00
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Ana Yemekler

Liguni de Mare

TRY 35.00

Barbun Izgara

TRY 50.00

Çökertme

TRY 40.00

Deniz Levreği

TRY 45.00

Sübyeli Risotto

TRY 40.00

Lagos Şiş

TRY 40.00

Daha fazla bilgi

1996 yılında ilk olarak Bodrum Bitez'de açılan Arşipel; 2008'de ilk önce Galatasaray Adası'na gelerek lezzetini İstanbul'a taşıdı. Zengin balık çeşitleri ve deniz mahsullerinin yanı sıra Türk usulü mezeleriyle balık müdavimlerine kendini tanıtan mekan bugün Kuruçeşme'de ününe ün katmaya devam ediyor.... 'Adalar denizi' anlamına gelen ve Ege Denizi'nin eski çağlardaki adı olan Arşipel'in kurucusu Cemal Ülman, menüdeki balıklı mezelerden yemeklere kadar pişirme tekniklerinin öneminin altını çiziyor. 120 kişilik servis alanı ile İstanbul Boğazı'nın tüm güzelliklerini misafirlerine sunan Arşipel, boğazın günlük balıklarının yanı sıra Çanakkale'den getirtilen kılıç, istakoz ve levrek, Bodrum'dan getirtilen sinarit, traça, lagos ile Adana Karataş'tan getirilen orfoz ve jumbo karidesleriyle çok özel tatlar sunuyor. Özel pişirme teknikleriyle marine edilerek hazırlanan çiğ balıklar ve karideslerin yanı sıra çok sayıda özel tarifi bulunan Arşipel, deniz ürünlerinden oluşan mezeleri ile de iddialı. Tarama, midye dolma, kalamar dolması, ahtapot, çiroz, subye, lakerda, kılıç pastırma ve palamut füme balık tutkunlarının vazgeçemediği mezelerin başında geliyor.

3 Arşipel Balık Değerlendirme

"Harika"5/6
Kaan D.3 yıl önce · 1 değerlendirme

Üst kattaki garsonlardan bir tanesi, en ukala, en sakallı olanı olmasa herşey mükemmeldi. Mekan, temizlik, lezzet ve diğer tüm personel harika. Çürük yumurtaların ayıklanmasını dilerim.

"İyi"4/6
Cem S.2 yıl önce · 4 değerlendirme

yemekler guzel ama hizmet yavas ve sigara iciliyor mekan soguk.

sosyal
Uygulamalar
©2017 Quandoo GmbH. Tüm hakları saklıdır