Arşipel Balık hakkında
Öne çıkan özellikler
Mutfak
Ortam/Ambiyans
Yemek
Restoran olanakları
Arşipel Balık hakkında daha fazla
1996 yılında lezzet sahnesine çıkan bir deniz efsanesi; Kuruçeşme'ye Adalar Denizi'nin en güzel tatlarını getirmeye kararlı. Nefes kesici bir İstanbul Boğazı manzarasına; alışılmışın dışında pişirme teknikleriyle hazırlanan taptaze balıklar ve özle deniz ürünlerini katan; mezeleriyle ününü dudaktan dudağa yayan Arşipel; kapılarını sizler için aralıyor.
Sıklıkla sorulan sorular
Arşipel Balık adlı restoranın park yeri var mı?
Arşipel Balık restoranında kredi kartı ile ödeme yapabilir miyim?
Arşipel Balık restaurantında masa rezerve etmek ister misiniz?
1996 yılında ilk olarak Bodrum Bitez'de açılan Arşipel; 2008'de ilk önce Galatasaray Adası'na gelerek lezzetini İstanbul'a taşıdı. Zengin balık çeşitleri ve deniz mahsullerinin yanı sıra Türk usulü mezeleriyle balık müdavimlerine kendini tanıtan mekan bugün Kuruçeşme'de ününe ün katmaya devam ediyor.... 'Adalar denizi' anlamına gelen ve Ege Denizi'nin eski çağlardaki adı olan Arşipel'in kurucusu Cemal Ülman, menüdeki balıklı mezelerden yemeklere kadar pişirme tekniklerinin öneminin altını çiziyor. 120 kişilik servis alanı ile İstanbul Boğazı'nın tüm güzelliklerini misafirlerine sunan Arşipel, boğazın günlük balıklarının yanı sıra Çanakkale'den getirtilen kılıç, istakoz ve levrek, Bodrum'dan getirtilen sinarit, traça, lagos ile Adana Karataş'tan getirilen orfoz ve jumbo karidesleriyle çok özel tatlar sunuyor. Özel pişirme teknikleriyle marine edilerek hazırlanan çiğ balıklar ve karideslerin yanı sıra çok sayıda özel tarifi bulunan Arşipel, deniz ürünlerinden oluşan mezeleri ile de iddialı. Tarama, midye dolma, kalamar dolması, ahtapot, çiroz, subye, lakerda, kılıç pastırma ve palamut füme balık tutkunlarının vazgeçemediği mezelerin başında geliyor.